23948sdkhjf

SKF förvärvar serviceföretag inom gas- och oljeindustrin

SKF har undertecknat ett avtal om förvärv av de återstående 50% av det norska företaget RC DEI Norge AS från AGR koncernen. Förvärvet förutsätter godkännande från den norska konkurrensmyndigheten. SKF äger sedan tidigare 50% i företaget, genom sitt dotterbolag DEI, Aberdeen, Scotland, vilket SKF förvärvade 1999. RC DEI har en omsättning på cirka 12 MNOK och är beläget utanför Stavanger, Norge.
RC DEIs verksamhet består huvudsakligen av tjänster för tillståndsbaserat underhåll främst för olje- och gasindustrin på Nordsjöns kontinentalsockel.
- Detta förvärv kommer ytterligare att stärka SKFs ställning inom olje- och gasindustrin, säger Phil Knights, chef för SKF Service Division. - Tillsammans med DEI och SKFs övriga resurser inom området, kan denna organisation förse oljeindustrin i Nordsjön med en lång rad av driftsäkerhetstjänster. Denna verksamhet kommer också att stödja vår roll i samarbetet med Statoil. Olje- och gasindustrin är också en mycket viktig marknad för SKFs bärbara mätutrustning. SKF är idag världsledande i att utveckla och leverera funktionssäkrade instrument för olje- och gasindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078