Dyr prislapp för cyberattacker mot industriella tillgångar
I undersökningen framkommer det 89 procent av företag inom el- och kraftnät, olja och gas och tillverkningsindustrin har utsatts för cyberattacker som påverkat produktionen det senaste årets.
72 procent av respondenterna uppgav att man upplevde driftsstörningar som en följd av cyberattacker mot kontrollsystem och driftsteknik minst sex gånger under det passerade året.
För de företag som har blivit drabbade av cyberattacker mot sin driftsteknik och industriella kontrollsystem uppgår den ekonomiska skadan ofta till cirka 2,8 miljoner amerikanska dollar. Det i sin tur motsvarar 27,4 miljoner kronor.
– Industriföretag världen över blir alltmer digitala för att kunna driva tillväxt på ett hållbart sätt, vilket samtidigt öppnar upp för en myriad av hot man inte har möjlighet att hantera, säger Jean Diarbakerli, säkerhetsrådgivare på Trend Micro. Att hantera de i hög grad uppkopplade IT- och driftstekniska miljöerna på ett effektivt sätt kräver en erfaren partner med den kapacitetsmässiga bredd som behövs för bästa möjliga skydd, säger Trend Micros talesperson i ett pressmeddelande.
I studien framkommer det även: 40 procent av respondenterna kunde inte blockera den initiala attacken 48 procent av dem som säger att det har förekommit vissa störningar gör inte alltid förbättringar för att minimera framtida cyberrisker. Framtida investeringar i molnsystem (28 procent) och privata 5G-installationer (26 procent) var de två främsta drivkrafterna för utökad cybersäkerhet bland respondenterna. Säkerhetsfunktioner för driftstekniska miljöer tenderar att vara mindre mogna än de för IT-miljöer när det kommer till riskbaserad säkerhet. Källa: Trend Micro |