Övergång till en lågkoldioxidekonomi
Samtidigt som energiinfrastrukturen åldras snabbt påverkas elbolagen av EU:s åtagande att minska utsläppen av växthusgaser med 20 % till 2020 jämfört med 1990 års nivåer. Många elbolag i Europa söker nu efter olika sätt att övergå till en lågkoldioxidekonomi. GE och XD samarbetar med kunderna för att öka förståelsen för det aktuella kraftutnyttjande, kunna fatta väl underbyggda beslut om hur man ska möta högre energiförbrukning i framtiden och integrera förnyelsebara energikällor nätet.
GE:s och XD:s kombinerade portföljer kommer också att förse energiintensiva industrier med de högspänningslösningar som behövs för att möta den snabba elektrifieringen av industriprocesser.
Det nya partnerskapet består av tre huvuddelar:
Ett globalt partnerskap som kombinerar GE:s nätautomatiserings- och tjänstekapacitet med XD Electrics omfattande portfölj av högspänningsutrustning för att erbjuda kunder en mängd integrerade T&D-lösningar.
Ett samriskbolag med XD Electric för att erbjuda kunder i Kina GE:s lokalanpassade nätautomatiseringslösningar.
GE köper 15 % av aktierna i XD Electric och tar en plats i XD:s styrelse.
- Eftersom efterfrågan på el i världen förväntas öka med 70 % till 2035 har vi en bättre möjlighet att hjälpa elbolag- och industriföretag att uppgradera sin elinfrastruktur. Vårt partnerskap differentierar oss också från konkurrenter som har en begränsad kapacitet att erbjuda kunderna helhetslösningar som uppfyller deras behov från kraftproduktion till transmission och distribution, säger Robert Turko, chef för Power Delivery på GE Digital Energy. - Investeringarna i nätmodernisering kommer globalt att öka med 10 % de närmaste fem åren. Det finns en tillväxttrend som vi är beredda att möta.
Ökningen i den globala elefterfrågan och befolkningstillväxten är två av orsakerna till att T&D-industrin fortsätter att öka.
Under de kommande tio åren planerar Kina att investera 600 miljarder US-dollar i sin elinfrastruktur enligt ”Global Smart Grid Federation”. På platser som Europa, Australien, Nord- och Sydamerika bidrar moderniseringen av elsystemen till industrins tillväxt, till följd av nya krav på att integrera förnyelsebara och distribuerade energikällor. Elektrifieringen av industriprocesser i energiintensiva industrier, t.ex. gruvindustrin och metalltillverkning, ökar också elinfrastrukturinvesteringarna i takt med att de uppgraderar sin utrustning för att förbättra effektiviteten.