23948sdkhjf

Stor utökning av servicecenter – allt underhåll kan styras digitalt

Siemens Mobility gör en rejäl satsning genom att investera cirka 150 miljoner euro för att utveckla sitt digitala servicecenter för tåg.

En ny servicehall om 12 300 kvadratmeter, inkluderande lagerutrymme, kontor och verkstäder, kommer att byggas. I servicehallen förväntas tåg på upp till 400 meter långa kunna underhållas. Anläggningen förväntas stå klar 2026.

– Våra kunder behöver den bästa servicen för att kunna sätta fler tåg i trafik och säkerställa deras maximala tillgänglighet. Vårt digitala servicecenter i Dortmund är ett av Europas mest moderna järnvägsservicecenter, säger Michael Peter, vd för Siemens Mobility, i en kommentar.

Den nya anläggningen använder sig av banbrytande Siemens-teknologier. Bland annat används AI-baserat underhåll med Railigent X, 3D-utskrifter och högautomatiserade tjänster för att utnyttja effekten.

Hallen i Dortmund är utrustad med toppmoderna inspektions- och underhållsutrustningar. Anläggningen är bland annat utrustad med utomhustvättanläggning, en undergolvssvarv, ett hjuluppsättning diagnostiksystem och en höghastighets-3D-skrivare för snabb produktion på plats av plastreservdelar.

Vad som gör servicehallen unik är att allt underhåll kan styras digitalt.  Medarbetare får arbetsorder och all information om underhåll och reparationer direkt till sina surfplattor.

Företaget planerar även att gå från manuella till helt automatiserade visuella inspektioner av tågen. Detta för att höja underhållsproduktiviteten ytterligare en nivå.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093